Buna fetelor,
Tineti minte campania initiata anul trecut de catre mine "BIO .. un mod de viata sanatos" ?? Ei bine, nu am uitat-o si vreau sa imi exprim cateva ganduri in legatura cu acest subiect.
Stiu ca multe persoane spun " Ce atat BIO? Ce inseamna? Pentru ce? .... N-are rost! " Ei bine, daca asta este si parerea voastra, chiar sunt curioasa daca va puteti raspunde la intrebarea de ce foarte multa lume nu mai apuca nici macar varsta de 55-60 de ani, in zilele noastre? De ce este tot mai frecvent cancerul de colon, la stomac, intestinal si asa mai departe?
Eu cred ca alimentatia si produsele pe care le folosim sunt factori foarte influneti in ceea ce priveste starea noastra de sanatate. Bunicii/Strabunicii nostrii nu aveau atatea produse in comert, ci doar cele esentiale, iar majoritatea le cultivau chiar ei in gradina, deci cu siguranta ei nu mancau E-uri pe paine (sau in paine - pentru ca o facea bunica pe vatra), asa cum noi facem in zilele noastre.
Comoditatea dobandita odata cu avansarea tehnologiei a dus la starea in care noi, omenirea, ne aflam in situatia de fata: mancam o groaza de produse din comert ticsite cu conservanti, E-uri, care pe moment nu ne afecteaza, dar dupa ceva timp incepem sa ne vaitam, aflam de boli ascunse, de cancer, de ulcer si atunci ne intrebam " Doamne, de ce eu? " .
DE CE TU??
Pentru ca in tineretile tale nelinistite iti placeau :
- ketchup-ul (bulionul pe care il face bunica nu mai e la moda)
- maioneza din comert (cea facuta in casa ia prea mult timp sa o pregatesti si preferi sa 'salvezi timp')
- cascavalul (branza miroase si esti sensibil olfactiv, deci nu se poate)
- paine feliata cu n-spe mii de E-uri (e prea greu sa tai painea de casa, se frimiceste, nu?)
- iaurtul (laptele prins nu ne mai place ca dintr-ala bea doar tataie)
- bananele verzi aduse din strainatate, care saracele si-au pierdut toate vitaminele pana sa le mananci tu si au fost coapte la lumina becului ( ce mere romanesti din curte de la bunici sa mai mananci ? Parca suna prea banal, " mar" , nu ? )
Si lista de mai sus ar putea continua, dar ma rezum doar la atat ca sa va dati putin seama la ceea ce ma refer. Diferentele intre noi si genratiile trecut sunt enorme (din punct de vedere al stilului de viata si nu numai atat), iar acestea nu au repercursiuni tocmai benefice asupra organismului nostru, care fiind efectiv indopat cu chimicale, la un moment dat va ceda.
Si cand zic ca organismul nostru e ' indopat cu chimicale', acest lucru se intampla fara ca noi sa ne dam seama .. pentru noi a devenit o obisnuinta consumarea alimentelor fara a citi ingredientele, de asemenea si a produselor de ingrijire, de make-up. Nu acordam atentia necesara pentru ca 'majoritatea procedeaza asa'. Si in final ne dam seama ca 'majoritatea' aceasta a inceput sa aiba o rata de mortalitate din ce in ce mai alarmanta..
DE CE?
Nu prea ne punem problema de ce. Ne gandim ca daca noi nu consumam tutun, nu consumam alcool in exces, bem multe lichide si nu mancam multa sare (ca doar asta transmite media in zilele noastre) nu avem de ce sa fim predispusi la probleme grave. Gresit!!! Alimentatia si produsele pe care le folosesti, TOATE, contribuie la sanatatea ta actuala si cea de viitor.
Chiar as dori sa stiu parerea voastra despre problemele abordate de mine in aceasta postare. De foarte mult timp imi propusesem sa imi impartasesc gandurile cu voi, sa stiu ce ganditi si voi, pentru ca sunt foarte dezamagita in general de persoanele care nu inteleg rostul acestui concept "BIO".
Care e parerea voastra? Sunteti constiente de efectele pe care alimentatia si produsele pe care le folosim/consumam le au/le vor avea asupra noastra?
Pentru detalii, propuneri, intrebari ma gasiti la charmy_bunny@yahoo.com
(\_ _/)♥
(='.'=)♥
(\_ _/) ♥
Kisses from Honeÿ Bunny
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu