Good to know - Optimizarea greutatii corporale (Part I)

duminică, 25 martie 2012
Buna fetelor,

In urma review-ului 'Cartii sanatatii femeii', am primit sugestia de 'a da din casa', sa zic asa din acasta carte cateva informatii pe care eu le consider folositoare.

Astazi am abordat problema optimizarii greutatii corporale, din punctul de vedere al autoarei Marilyn Glenville, care mie mi se pare foarte bine abordat. Sunt sigura ca o sa va placa!

Milioane de femei urmeaza diete, merg la cluburile pentru slabit, citesc diverse carti despre cum sa slabeasca si cauta alimentele cu continut scazut sau grasimi cand viziteaza supermarketul.Pare ca suntem preocupate de pierderea in greutate.

Femeile sunt dispuse decat barbatii sa urmeze retete de slabit. Dar a fi slaba nu este intotdeauna raspunsul - este mult mai important sa aveti o greutate normala pentru inaltimea si constitutia dumneavoastra, indiferent care ar fi acea greutate.

DE CE NE PREOCUPA GREUTATEA ATAT DE MULT TIMP?

Avem o imagine model a unui "corp frumos" - o proiectie a ochilor mintii a cum ar fi sa fim "perfecte". Nu cred ca exista vreo femeie care sa vina la clinica mea si sa nu vrea sa schimbe ceva - o talie mai subtire, brate mai tonificate, fese mai ferme, coapse mai slabe, ochi mai mari sau par mai stralucitor. Cred ca, partial, acest lucru are de a face cu mass-media, dar nu numai ziarele si revistele din ziua de azi. In istoria moderna, pictorii si apoi fotografii au captat frumusetea si au ridicat imaginea ei la rang de model de perfectiune - viziune la care noi, muritorii, sa aspiram. In plus, liderii in moda ne-au conturat ochii si atentia, nu numai asupra felului cum sa aratam, dar si ce anume sa purtam. Este putin ca o obsesie; adesea nu una tocmai sanatoasa.
Din punct de vedere medical, este mult mai probabil ca femeile sa sufere mai mult decat barbatii de afectiuni, precum glanda tiroida hiperactiva, care pot conduce la probleme legate de greutate. Este, de asemenea,, mult mai probabil sa pierdem in greutate ca rezultat al unei tulburari de alimentatie. Orice problema medicala declansata de greutate are nevoie de ajutor din partea doctorului - pentru a echilibra hormonii in cazul tiroidei, si pentru a cauta consiliere daca suferiti de anorexie, bulimie sau alte probleme de alimentatie.

Totusi, in aceasta sectiune, ma voi concentra asupra a ceea ce are tendinta sa fie cea mai mare problema - aceea a supraponderalitatii. Doresc sa arunc o privire asupra restabilirii greutatii dumneavoastra sanatoase, utilizand metode naturale pentru rezultate de lunga durata(permanenta). Adevarul este ca frumusetea consta in a fi sanatoasa. Odata ce sunteti sanatoasa, pielea si parul vor straluci, ochii vor scanteia, iar greutatea va atinge un nivel optim. Va veti simti perfecta, indiferent care ar fi "idealul" modern.

CAT AR TREBUI SA CANTARITI?

Dupa parerea mea, tabelul de greutate si inaltime este o metoda nesigura de estimare a greutatii sanatoase. Indicele de masa corporala (IMC) este o masura standard a greutatii normale pentru inaltimea dumneavoastra, care in realitate este doar un raport inaltimii si greutatii si nu va spune ce cantitate de grasime aveti in organism. 

Deci, de exemplu, puteti avea o viata sedentara si greutatea ca a unui atelt. Veti avea acelasi IMC, dar un procent complet diferit al grasimii corporale si veti fi considerabil mai putin sanatoasa. 
 Un jucator de rugby, care este construit in majoritate din muschi, se poate incadra la actegoria obezi in functie de IMC, chiar daca are o cantitate mica de grasime in organism, dar de fapt, este foarte sanatos.

Cu toate acestea, daca nu aveti acces la o scala care va calculeaza procentul de grasime, IMC este urmatorul cel mai bun instrument la indemana. Va va da unele indicatii asupra necesitatii de a pierde sau a creste in greutate. Apoi, incercati sa fiti onesta cu dumneavoastra insiva daca o mare parte din greutate este constituita din grasime sau muschi.


Aceasta este prima parte din acest capitol, care va fi precedat de restul informatiilor in cadrul acestui tip de postare! Sper ca v-a fost de folos!

Pentru detalii, propuneri, intrebari ma gasiti la charmy_bunny@yahoo.com

(\_ _/)♥
(='.'=)♥
(\_ _/) ♥
Kisses from Honeÿ Bunny

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu