Recenzie - Cartea sanatatii femeii (campanie vALLuntar)

joi, 15 martie 2012
Buna fetelor,
(apelativul folosit de aceasta data se potriveste mai bine ca niciodata, din cauza ca aceasta postare este dedicata exclusiv persoanelor de gen feminin)

   Astazi o sa va spun parerea mea despre o carte pe care o consider de nelipsit din biblioteca/cultura generala esentiala a unei femei, Cartea sanatatii femeii, scrisa de Marilyn Glenville, cu a carei recenzie particip la campania vALLuntar, ce are un scop caritabil: pentru fiecare post scris echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat


Date oficiale:
Cartea sanătăţii femeii conţine o multitudine de informaţii, pentru a vă ajuta să cunoaşteţi bine opţiunile pe care le aveţi în ceea ce priveşte funcţionarea corpului dumneavoastră şi modul în care vă puteţi menţine cel mai bine sănătatea.

În Cartea sanătăţii femeii veţi descoperi:
· cum să fiţi sănătoasă şi să vă menţineţi sănătatea într-un mod natural;
· cum să încetiniţi procesul de îmbătrânire;
· cum să înţelegeţi beneficiile alimentaţiei, ale stilului de viaţă şi ale terapiilor complementare asupra sănătăţii, prosperităţii şi vitalităţii;
· cum să preveniţi apariţia problemelor şi să stopaţi revenirea acestora;
· cum să vă influenţaţi fertilitatea şi să aveţi o sarcină şi o naştere în siguranţă şi normale;
· cum să învingeţi sindromul premenstrual, sindromul ovarului polichistic, menopauza, endometrioza, fibromul uterin, cistita, candidoza şi multe alte afecţiuni feminine;
· cum să alegeţi cel mai bun tratament pentru dumneavoastră – medicamente, intervenţii chirurgicale, terapii naturale sau o combinaţie a acestora.

„Dacă femeile ar trebui să cumpere o singură carte despre sănătatea lor, atunci aceasta ar trebui să fie.”
 Dr. Yehudi Gordon

Date despre autoarea cartii:
   Dr. Marilyn Glenville este o recunoscută specialistă britanică în nutriţia şi sănătatea femeilor. Şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Cambridge şi este membră a Societăţii Regale de Medicină şi a Societăţii de Nutriţie. A studiat şi a practicat medicina nutriţionistă mai mult de 25 ani, atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite. A ţinut prelegeri şi seminarii în intreaga lume, are apariţii regulate la radio şi televiziune şi este autoarea multor bestselleruri despre sănătatea femeii.
   Marilyn Glenville a fost preşedinta Forumului pentru hrană şi sănătate din cadrul Societăţii Regale de Medicină şi este preşedinta Daisy Network, un grup de sprijin pentru femeile cu menopauză prematură. A câştigat în anul 2009 premiul pentru „Cea mai bună scriitoare despre nuţritie” şi a apărut în ediţia 2010 a publicaţiei Who's Who.

Parerea mea:
   Precum am spus si la inceputul postarii, cartea aceasta mi se pare esentiala pentru o femeie care doreste sa se cunoasca pe sine, sa isi cunoasca trupul, sa afle elemente esentiale ce tin de intretinerea optima a sanatatii sale exterioare si interioare, prevenirea anumitor boli, tratarea lor si multe alte  lucruri folositoare.
   Cartea este impartita in 5 capitole, are 320 de pagini din care cu siguranta veti invata foarte multe lucruri interesante. Este o placere sa o citesti, datorita faptului ca autoarea are un stil foarte placut de a se exprima si de a te face sa intelegi chiar si termenii mai complicati, iar un alt lucru placut, care pentru mine conteaza destul de mult pentru a-mi face citirea mai placuta/usoara il reprezinta modul in care textul este asezat si armonizat cu imagini reprezentative continutului.
   Sunt titluri foarte interesante, dar cele care m-au captivat cel mai tare si mi-au placut mult datorita informatiilor pe care in unele cazuri le aflam pentru prima data si care chiar mi-au fost folositoare, sunt urmatoarele: Prevenirea cancerului uterin, Reglarea ciclului menstrual, Chisturile ovariene, Problemele sanilor, Acupunctura, Rolul nutritiei, Bolile cardiace, Optimizarea greutatii corporale.
   V-am atasat doua poze cu doua titluri interesante:

Sper ca v-am starnit curiozitatea despre aceasta carte, pe care eu o conisder foarte interesanta si o recomand oricarei femei si nu uitati .... fiecare comentariu aduce 3 minute de voluntariat oferite de cei din echipa ALL intr-un centru, asa ca daca aveti placerea sa ajutati in vreun fel, o puteti face lasand un comentariu referitor la carte(unul singur de persoana se ia in considerare) la aceasta postare.

Pentru detalii, propuneri, intrebari ma gasiti la charmy_bunny@yahoo.com

(\_ _/)♥
(='.'=)♥
(\_ _/) ♥
Kisses from Honeÿ Bunny

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu